Η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και έπειτα από κάποια χρόνια μετακόμισε στην Λίμα του Περού όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στο Ισπανοαμερικάνικο Κολέγιο Santa Margarita. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Λογοτεχνία και Συγγραφικές Τεχνικές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λίμα, ενώ απο πολύ μικρή αγαπούσε την Ισπανική γλώσσα η οποία είναι και η μητρική της.

Στην Ελλάδα, σπούδασε στο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας - Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό και την Διδακτική της ως ξένη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η Κωνσταντίνα μετράει 15 χρόνια στην εκπαίδευση διδάσκοντας σε μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων της Ισπανικής Γλώσσας και σημειώνοντας υψηλά ποσοστά επιτυχίας καθε χρόνο στις εξετάσεις του Ινστιτούτου Θερβάντες και Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Η Κωνσταντίνα πιστεύει ακράδαντα πως οι μαθητές δεν χρειάζονται να επικοινωνούν απλά σε μια ξένη γλώσσα, χρειάζονται έμπνευση για να εντρυφήσουν σε αυτήν και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των Ισπανόφωνων λαών. Συνεχώς αναζητά μια νεα προσέγγιση και εστιάζει στην βιωματική εκπαίδευση. Σχεδιάζει όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου Ισπανικής Γλώσσας μέσω των οποίων οι μαθητές τραγουδούν, χορεύουν, ζωγραφίζουν, μαγειρεύουν, υποδύονται ζώντας α λα Ισπανικά. Συνεχώς επιμορφώνεται παρακολουθώντας σεμινάρια επιμόρφωσης καθηγητών και μαθήματα τελειοποίησης και διδακτικής εξειδίκευσης στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Ταυτόχρονα είναι επίσημη Μεταφράστρια και Διερμηνέας της Ισπανικής Γλώσσας .

Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως αιώνιο μαθητή, πιστευει οτι ο σύγχρονος κόσμος πλέον απαιτεί την ανάπτυξη πολλών διαφορετικών δεξιοτήτων γι'αυτό και εκπαιδευεται συνεχώς σε διαφορετικούς τομείς. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Δίοικηση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρίας Δίοικησης Επιχειρήσεων (EΕΔΕ) και πιστοποιημένες σπουδές στο Life Coaching απο το Aegean College. Είναι Ιδρυτικό Μέλος του σωματείου ELA- Educational Leadership Association απο το 2018 έως σήμερα, όπου 20 ξεχωριστά Κέντρα Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα με πρωτοπόρες μεθόδους διδασκαλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν την εκπαίδευση μια μοναδική εμπειρία για τον μαθητή. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις Ψηφιακές Τεχνολογίες. Αγαπάει τους ανθρώπους, την γνώση, την τέχνη και τα ταξίδια.