Η Χριστίνα Προβατά είναι καθηγήτρια ισπανικών, γλωσσολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γνωστική Επιστήμη και Γλώσσα. Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μετακόμισε στην Κέρκυρα όπου πέρασε τα μαθητικά της χρόνια. Είναι απόφοιτος της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου ειδικεύτηκε στη γλωσσολογία εκπληρώνοντας το κάλεσμα και την περιέργεια να ερευνήσει “το θέμα της γλώσσας".

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της διοργάνωνε ομάδες ανάγνωσης και έρευνας, συμμετείχε σε μαθήματα του μεταπτυχιακού θεωρητικής γλωσσολογίας και σε πλήθος σεμιναρίων που διοργάνωνε ο τομέας γλωσσολογίας. Αποφάσισε να τελειώσει τις σπουδές της στη Βαρκελώνη φοιτώντας στο Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Εκεί ασχολήθηκε με την κοινωνιογλωσσολογία, τη συγκριτική και τη ψυχογλωσσολογία αλλά και τη διδασκαλία των ισπανικών σαν ξένη γλώσσα, τη γλωσσική απόκτηση, τις μαθησιακές δυσκολίες και άλλα.

Παρέμεινε στη Βαρκελώνη για μεταπτυχιακές σπουδές στο διατμηματικό πρόγραμμα του Universidad de Barcelona στον τομέα της Γνωστικής επιστήμης και γλώσσας (Ciencia Cognitiva y lenguaje) με διπλή κατεύθυνση γλωσσολογία και ψυχολογία, όπου εκπόνησε πτυχιακή εργασία στο θέμα της νευροβιολογιας και ψυχοφυσικής. Αποτέλεσε μέλος της επιστημονικής ομάδας Multisensory Research Group on Brain and Cognition με επικεφαλής τον Salvador Soto όπου συμμετείχε σε έρευνες σε ζητήματα πάνω στη λειτουργία του εγκεφάλου κατά τη γλωσσική επεξεργασία και παραγωγή λόγου, διεξήγαγε διάφορα πειράματα σχετικά με την λειτουργία της γλώσσας στα πλαίσια των οποίων πραγματοποίησε την πτυχιακή της εργασία. Διδάσκει σε όλα τα επίπεδα και διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες ενσωματώνοντας τη βιωματική μάθηση, την εξερεύνηση των ενδιαφερόντων και το παιχνίδι στην εκμάθηση των ισπανικών.

Αγαπάει τη φύση και τα ταξίδια και πιστεύει στη μορφωτική και μεταμορφωτική τους δύναμη, και τα τελευταία χρόνια έχει εξερευνά τα ισπανικά σε ολα τα μήκη και τα πλάτη τους, ταξιδεύοντας στην Ισπανία και στη Λατινική Αμερική. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και πορτογαλικά εκτός από τα ισπανικά. Ασχολείται με την Βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη της Capoeira, το snowboard, το βιολί και τη μουσική γενικότερα, εχει ασχοληθεί με το θέατρο και το τραγούδι, το χορό και την ιππασία. Πιστεύει ότι η ελευθερία και η αγάπη οδηγούν στην ουσιαστική γνώση και μόρφωση και στην έμπνευση που χρειάζονται τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά για να εξελιχθούν.