Ολοζώντανα σχήματα και χρώματα αποδεικνύουν πώς μέσα από την Ισπανική γλώσσα και την τέχνη ανακαλύπτουμε καθημερινά το ταλέντο μας, εξελίσσουμε νέες δεξιότητες και ανυψώνουμε την δημιουργικότητα μας. Στα πλαίσια της διάδοσης της Ισπανικής Γλώσσας και του Πολιτισμού διοργανώνουμε πολλές συναντήσεις αφιερωμένες στην Τέχνη και στους ισπανόφωνους ζωγράφους.

Κάθε μας συνάντηση σηματοδοτεί και τη δημιουργία ενός προσωπικού έργου τέχνης κάθε μαθητή, ακολουθώντας την τεχνική του ζωγράφου. Όλοι οι μαθητές μας, όλων των ηλικιών, μικροί και μεγάλοι, κάνουν μια αναδρομή στις χρωματικές περιόδους του σπουδαίου καλλιτέχνη που αφιερώνουμε την συνάντηση, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό έργο τέχνης σε καμβά. Έτσι ταξιδέψαμε στον Κυβισμό του Pablo Picasso, τον Σουρεαλισμό μέσα από τα μάτια της Frida Kahlo και στις Constelaciones του Υπερρεαλισμού του Joan Miró. Αφιερωσαμε επίσης ένα Εργαστήρι ζωγραφικής σε μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας τέχνης, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (El Greco).

Το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας μετατράπηκε ολόκληρο σε ένα έργο τέχνης των ίδιων των μαθητών μας και η κάθε μας αίθουσα διδασκαλίας είναι αφιερωμένη σε έναν αγαπημένο ζωγράφο του Ισπανόφωνου κόσμου. 

1