Η Ειρήνη Πέννα γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά ζει και εργάζεται Κερκυρα από όπου κατάγεται. Έλαβε τα πρώτα της μαθήματα στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, ενώ παράλληλα ολοκλήρωνε στη Σχολή ΑΒC τις σπουδές της στη ζωγραφική. Μεταξύ των σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει ξεχωρίζουν τα εξής: Paverpol textile hardener - όπου είναι και εκπαιδεύτρια, Ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος, Εισαγωγή στην Παιδαγωγική και θεραπευτική τέχνη, Αντικοινωνική συμπεριφορά και παραβατικότητα στο παιδί.

Στο ενεργητικό της μετράει 10 ατομικές εκθέσεις και 120 συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τη συμμετοχή της σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής έχει λάβει βραβείο από το Premio Internazionale Tokyo 2011, το πρώτο βραβείο από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός Αθηνών και αρκετούς επαίνους. Έχει αναλάβει τις καλλιτεχνικές επιμέλειες σε θεατρικά σκηνικά, σε πλατό κερκυραϊκού καναλιού, σε εξώφυλλα βιβλίων και σε εφημερίδα. Έργα της έχουν κοσμήσει δράσεις του Συλλόγου «Φλόγα», καθώς και τους σκοπούς του Υπουργείου Υγείας για την εθελοντική αιμοδοσία. Είναι εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό Κέρκυρας και σε ζωοφιλικό Σύλλογο.

Αγαπάει την ιππασία και την τοξοβολία, γράφει ποίηση και είναι λάτρης της φύσης. Έτσι από τους περιπάτους της αντλεί ιδέες και εικόνες για τα σουρεαλιστικά έργα της. Η αγαπημένη της έκφραση είναι: «Έχεις τα πινέλα , έχεις τα χρώματα ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» από το Ν. Καζαντζάκη.

Η Ειρήνη είναι η αγαπημένη μας ζωγράφος, μαζί της έχουμε την δυνατότητα να εμπνεόμαστε και να ταξιδεύουμε σε όλες τις χρωματικές περιόδους των ισπανόφωνων ζωγράφων, να διοργανώνουμε τα εργαστήρια ζωγραφικής του κέντρου Ισπανικής Γλώσσας και να εμβαθύνουμε στην τέχνη. Με τη δική της καθοδήγηση, έχουμε μεταμορφώσει το σχολείο μας σε μία τεράστια έκθεση ζωγραφικής από τα χέρια των σπουδαστών μας.