Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φροντιστήριο, στο οποίο βίωσα μία μοναδική εμπειρία εκμάθησης τόσο της ισπανικής γλώσσας όσο και του ισπανικού πολιτισμού. Οι καθηγήτριές μου, ακόμη και στα online μαθήματα, ήταν άριστα εξοικειωμένες με το εκπαιδευτικό υλικό προετοιμάζοντας κάθε φορά, με άψογο τρόπο και έμφαση στη λεπτομέρεια, τα μαθήματα ώστε αυτά να προσαρμόζονται επιτυχώς στις ανάγκες και τις προσδοκίες μου. Παράλληλα, με ενθάρρυναν συνεχώς στην προσπάθειά μου να κατακτήσω την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα δείχνοντάς μου την απαραίτητη εμπιστοσύνη αλλά και ενισχύοντας την υπομονή και την επιμονή μου στη μάθηση. Έχοντας φοιτήσει, λοιπόν, στο εν λόγω φροντιστήριο, δεν μπορώ παρά να εγγυηθώ ότι η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη και στον πιο απαιτητικό μαθητή!  

Βασιλική Χελιδώνη, Λάρισα

Ξεκίνησα Ισπανικά πριν 1μιση χρόνο και πιστεύω οτι αυτο το φροντιστήριο ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω. Ο τρόπος διδασκαλίας είναι πολύ βοηθητικός, καθώς μαθαίνουμε σε ένα πολύ ζεστό κλίμα και οι δασκάλες μας διοργανώνουν διάφορες δραστηριότητες! Ιδιαίτερη αγάπη έχω βέβαια στην Αγγελική με την οποία ξεκίνησα και με εκείνη θέλω να συνεχίσω. Με έκανε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο τα ισπανικα και μέσα σε ενάμιση χρόνο ήμουν έτοιμη για να δώσω το Β1. Η συνεχής επικοινωνία που είχαμε στα ισπανικά κατα τη διάρκεια του μαθήματος με βοήθησε να καταπολεμήσω το άγχος που είχα για τα προφορικά. Δε θα μπορουσα να ζητήσω τίποτα αλλο!! Υπεροχες καθηγητριες, ευχαριστα μαθηματα με χιουμορ , παιχνιδια και μαθηση. Μαθηματα και εκδηλωσεις για να μαθαινεις την γλωσσα και την κουλτουρα την ισπανικη. Ο καλυτερος τροπος να μαθεις ισπανικα. Αγαπαμε ισπανικα, αγαπαμε escuela kontogianni!!

Ντίνα Κοντογιώργη, Κέρκυρα

Ονομάζομαι Αθηνά Ρίκου και μόνο καλά έχω να πω για αυτό το φροντιστήριο! Ο τρόπος διδασκαλίας είναι τέτοιος ώστε να προσεγγίζει το ενδιαφέρον των μαθητών, οι δασκάλες είναι εξαίσιες και πολύ καλές στην δουλειά τους. Προσωπικά, έμεινα πολύ ευχαριστημένη καθώς έμαθα την γλώσσα και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από αυτήν και το ενδιαφέρον μου δε χάθηκε ποτέ όσο έκανα μάθημα εκεί !

Αθηνά Ρίκου, Κέρκυρα

Ήταν μοναδική εμπειρία το μάθημα με την δασκάλα μου, τη Μαρίνα, μάθαινα συνέχεια και ήθελα να μάθω περισσότερα διαβάζοντας στο σπίτι. Αλεξανδρός Μπουφέσης, Κέρκυρα

Στο Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza κάθε μάθημα μού έδινε κίνητρο και διάθεση για να μάθω περισσότερα, κάθε απορία λυνόταν άμεσα, η κάλυψη ύλης ήταν απόλυτα επαρκής, και όλα αυτά σε ένα πολύ ζεστό κλίμα διδασκαλίας και με διαδραστικούς τρόπους πέρα από τη στείρα απομνημόνευση. Το αποτέλεσμα ήταν να νιώθω σιγουριά στις εξετάσεις Cervantes, να αγαπήσω ακόμη περισσότερο τα ισπανικά, και να τα ακολουθήσω ακαδημαϊκά αλλά και εργασιακά. Από τις πιο αγαπημένες αναμνήσεις, τα workshop μαγειρικής ισπανικής και λατινοαμερικανικής κουζίνας!

Μαρία Γιαγχιά, Αθήνα

Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω… Τα μαθητικά μου χρόνια στο υπέροχο αυτό φροντιστήριο ξεκινούν όταν ήμουν 12 ετών... Δεν περίμενα ποτέ ότι θα αγαπούσα τόσο το διάβασμα... Φυσικά σε αυτό βοήθησε η υπέροχη profesora μας, η οποία μέσω δραστηριοτήτων, ταινιών, χορών και πολλά πολλά άλλα με έκανε να αγαπήσω ακόμα περισσότερο τον τρόπο διδασκαλίας της...Υπήρξε πηγή έμπνευσης για εμένα και έτσι αποφάσισα να σπουδάσω ισπανική φιλολογία και εύχομαι να φτάσω έστω και το ελάχιστο τη διδακτική της ικανότητα....Señora Konstantina είστε η αγαπημένη μου δασκάλα κι η πιο γλυκιά ανάμνηση των μαθητικών μου χρόνων!

Γεωργία Γαγάκα, Κέρκυρα

Με τα μαθήματα με κάνατε να αγαπήσω όχι μόνο την τα ισπανικά αλλά και την κουλτούρα ολόκληρης της χώρας. Μας δώσατε γνώσεις που ξεπερνάνε τις μαθησιακές και μας κάνατε να καταλάβουμε καλύτερa την γλώσσα. Καταφέρατε και δημιουργήσατε ένα περιβάλλον για εμάς φιλικό, ζεστό και ασφαλές που μπορούσαμε να εκφράσουμε την γνώμη μας και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Τα online μαθήματα για έμενα δεν θα μπορούσαν να είχαν δουλέψει καλύτερα. Μπορεί να έλειπε η ανθρώπινη ουσιαστικά επαφή και να μην βιώσαμε το κλίμα του ζωντανού μαθήματος αλλά με κάποιον τρόπο αυτά ήταν εκεί. Νιώθαμε κοντά ο ένας στον άλλον και δεν μας εμπόδισε η οθόνη που είχαμε μπροστά μας καθόλου, ίσα ίσα καταφέραμε και δουλέψαμε, γελάσαμε και μάθαμε ισπανικά λες και ήμασταν σε μια κανονική και φυσιολογική τάξη, κάτι που οφείλεται στις δασκάλες μας και την δικιά τους αλλά και δικιά μας προσπάθεια.

Βασιλική Νικομάνη, Κέρκυρα

Προτού γίνω μέλος της ομάδας στο φροντιστήριο της profesora Konstantina είχα ελάχιστη ως τότε επαφή με τα ισπανικά, αν και η αλήθεια είναι πως στα πάρτι γενεθλίων είχα πάντοτε μια προτίμηση στη Σακίρα και τη μουσική της, κι ας μην καταλάβαινα τι έλεγε. Ήθελα όμως μεγαλώνοντας πολύ να μάθω να μιλώ και να συνεννοούμαι στα ισπανικά γιατί μου ακούγονταν τόσο διαφορετικά αλλά και τόσο ίδια με τα ελληνικά ταυτόχρονα! Και αυτό το μικρόβιο με ακολούθησε μέχρι και τα φοιτητικά μου χρόνια. Έτσι, έχοντας πια φτάσει στο πανεπιστήμιο, αποφάσισα να μου ανοίξω ένα παράθυρο στη Μεσόγειο και την ιβηρική χερσόνησο, μέσα από το φροντιστήριο ισπανικών. Στην αρχή ήμουν πολύ μουδιασμενη, γιατί κάθε ξένη γλώσσα μου φαίνεται βουνό μέχρι να ανακαλύψω πως προφέρονται τα φωνήεντα ακόμα και οι αριθμοί! Είχαμε είναι η αλήθεια πολύ δρόμο μπροστά μας. Κάναμε ένα σωρό λάθη και όλο κάπου μπερδεύαμε το δεξί με το αριστερό, τις γαρίδες με τα λαχανικά και το κρεβάτι με την τραπεζαρία! Αλλά ήταν ένα πανέμορφο ταξίδι, με πολλή αγάπη, υπομονή και συνεννόηση, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης, και καταφέραμε να φτάσουμε ως το πτυχίο Β2, όπου και ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία μας για επιτυχία. Δε θα ξεχάσω επίσης τα χριστουγεννιάτικα δωράκια, τα τραγούδια και τις πεντανόστιμες βραδιές ισπανικού φαγητού. Τελικά η Ισπανία δεν ήταν μόνο κείμενα και λεξιλόγιο. Για μένα, η μεγαλύτερη χαρά ήρθε όταν επισκέφθηκα μια παιδική μου φίλη στην Ισπανία πρόπερσι, και ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου, δυσκολεύτηκα, κατάφερα να διευκολύνω το ταξίδι μου όσο μπορούσα μιλώντας μια γλώσσα που δεν είχα ιδέα ότι θα λάμβανα οδηγίες και θα έκανα ερωτήσεις, μέχρι πριν 4 χρόνια. Είναι ασφαλές να πω ότι το παιδί μέσα μου τραγουδάει ακόμα ισπανικά τραγούδια, μόνο που τώρα χαμογελάει πονηρά, καταλαβαίνοντας το νόημα τους περισσότερο. Muchas gracias por todo!

Φωτεινή Χατζιάρα, Τρίκαλα

Εξαιρετική διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας! Δίνεται έμφαση όχι μόνο στην απόκτηση γραμματικών γνώσεων αλλά και στην καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων! Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα μαθήματα κουλτούρας και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να μάθει Ισπανικά! Δήμητρα Καραγκούνη, Λαμία Μάθημα ισπανικών… Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Η κυρία Κωνσταντίνα είναι πολύ ευγενική και δοτική. Έμαθα διαφορά πράγματα για την κουλτούρα και τις συνήθειες των ανθρώπων αυτών των χωρών και κάναμε και διάφορες δραστηριότητες όπως μαγειρική.

Σπυριδούλα Κυπριώτη, Κέρκυρα

Καταρχάς τα ισπανικά ήταν πάντα μία γλώσσα που μου τραβούσε το ενδιαφέρον αλλά ποτέ δεν είχα χρόνο για να ασχοληθώ με την εκμάθηση τους. Όταν πήρα την απόφαση να το δοκιμάσω, ενθουσιάστηκα και μετά από λίγους μήνες εθίστηκα κ ανυπομονούσα για το επόμενο μάθημα. Ο τρόπος εκμάθησης είναι πολύ ενδιαφέρον και δεν ακολουθεί την πεπατημένη οδό πράγμα που σημαίνει πώς δεν βαριέσαι ποτέ. Γιατί το μάθημα είναι πρώτα τρόπος διασκέδασης κ μετά μάθημα. Τέλος, θέλω να επισημάνω πώς το εκπαιδευτικό προσωπικό σέβεται τις ανάγκες και τις δυσκολίες του εκάστοτε εκπαιδευόμενου, έτσι κατά συνέπεια δεν νιώθεις ποτέ άβολα αλλά ακριβώς το αντίθετο. Τάσος Βιτουλαδίτης, Κέρκυρα Σε μια εποχή υψηλού ανταγωνισμού, όπου η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι εξαιρετικά σημαντική, το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza, με βάση την προσωπική μου εμπειρία, προσφέρει μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη διδασκαλία. Πρόκειται για ένα φιλικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από οργάνωση, μεταδοτικοτητα, ευελιξία και σεβασμό απέναντι στις ανάγκες των μαθητών κάθε ηλικίας. Μέσα από μαθήματα αλλά και πολυάριθμες δραστηριότητες ερχόμαστε σε επαφή όχι μόνο με την Ισπανική γλώσσα, αλλά και την Ισπανική κουλτούρα, πράγμα που διευκόλυνε ιδιαίτερα τη διαμονή μου στην Ισπανία (Erasmus), καθώς ήμουν πλήρως προετοιμασμενη τόσο για να φοιτησω σε Ισπανικό πανεπιστήμιο όσο και για να βιώσω την Ισπανική καθημερινότητα. Επιπλέον, η κατοχή του πτυχίου C1 μου προσέφερε πολύ περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τη δυνατότητα μετεκπαιδευσης στην Ισπανία. Ευχαριστώ πολύ για όλα!

Εύη Παπακώστα, Τρίκαλα

Οι εμπειρίες που έχω πάρει πάρει από το φροντιστήριο   δεν περιγράφονται με λόγια. Πρέπει να το ζήσει κάποιος για να καταλάβει όλα τα συναισθήματα που νιώθω όταν βρίσκομαι εκεί.  Η ατελείωτη διασκέδαση και οι δραστηριότητες που έχουν οργανώσει μεχρι τώρα μου έχουν μάθει πολλά. Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη εμπειρία!  

Χριστιάνα Κακία,Κέρκυρα

Ονομάζομαι Αθηνά Ρίκου και μόνο καλά έχω να πω για αυτό το φροντιστήριο! Ο τρόπος διδασκαλίας είναι τέτοιος ώστε να προσεγγίζει το ενδιαφέρον των μαθητών, οι δασκάλες είναι εξαίσιες και πολύ καλές στην δουλειά τους. Προσωπικά , έμεινα πολύ ευχαριστημένη καθώς έμαθα την γλώσσα και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από αυτήν και το ενδιαφέρον μου δε χάθηκε ποτέ όσο έκανα μάθημα εκεί !

Αθηνά Ρίκου, Κέρκυρα

Ξανά στα θρανία στην ενήλικη ζωή για μία τόσο όμορφη γλώσσα! Καταπληκτική η εμπειρία μέσα στην αίθουσα, αλλά και οι δράσεις γύρω από τον πολιτισμό και την ιστορία της Ισπανίας! Ελενα Αγαθου, Κέρκυρα Τα μαθήματα με την Κωνσταντίνα ήταν πάντοτε διασκεδαστικά, με έμφαση στον διάλογο, κάτι που με βοήθησε πολύ να "λύσω" τη γλώσσα μου και να εξασκώ τις γνώσεις μου σε γραμματική και λεξιλόγιο! Πλέον απολαμβάνω ισπανόφωνη λογοτεχνία στη γλώσσα που γράφτηκε και κάνω μεταφράσεις από Ισπανικά προς Ελληνικά!

Μαρία Κατσίλα, Ναυπλιο

Από την εγγραφή κιόλας είχα καταλάβει το πάθος της Κωνσταντίνας για τη δουλειά της! Αυτό που με έπεισε ήταν η γλυκιά προσωπικότητά της, η οποία ξεχειλίζει από ενθουσιασμό για την ισπανική γλώσσα, κάτι το οποίο μεταδίδει στους άλλους αυτόματα. Μεταδίδει με κατανόηση αλλά και επαγγελματισμό τη γνώση, με τον ελάχιστο απαιτούμενο φόρτο εκτός τάξεως. Τα μαθήματα γίνονται στα ισπανικά καθώς η Κωνσταντίνα ακολουθεί τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους που βασίζονται στη μετάδοση της γνώσης με την άμεση επαφή με τη γλώσσα, αλλά και την κουλτούρα όλων των ισπανόφωνων χωρών, μέσω της τέχνης, της μουσικής, ακόμη και της μαγειρικής. Σ’ευχαριστούμε για το δυναμισμό και τη δημιουργικότητά σου Κωνσταντίνα!

Σοφία Πασχάλογλου, Γιαννιτσά

Η εμπειρία μου από τα μαθήματα ισπανικών παραμένει αναλλοίωτη στη μνήμη μου. Ξεκίνησα μαθήματα ισπανικών με την κυρία Κωνσταντίνα Κοντογιάννη το 2013/14…Μαθήματα όχι μέσα σε μια αίθουσα αλλά μέσα σε γευστικές,ποιητικές,ιστορικές,θεατρικές εξορμήσεις… Μέσα από τον βιωματικό τρόπο εκμάθησης αποκόμισα πολλά περισσότερα από ένα πτυχίο.. Μετά από χρόνια ταξίδεψα στην Ισπανία κι ήμουν σε θέση να ανασύρω λέξεις, εκφράσεις,μικρές λεπτομέρειες της κουλτούρας …Με λίγα λόγια τα μαθήματα των ισπανικών δεν τελείωσαν ποτέ γιατί ήταν πολυδιάστατα και διαχρονικά ..πραγματικά εφόδια!!! Ειρήνη Σουβλάκη, Κέρκυρα Μια μοναδική εμπειρία για να μάθετε από εξαιρετικούς δασκάλους. Το μάθημα τα είχε όλα (τραγούδι, διαδραστικότητα και πολλή χαρά). Το προτείνω σε όλους, μικρούς και μεγάλους! Κατάφερα το Δίπλωμα DELE Γ1 του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Έλενα Κουκιάσα , Ερχομενός

Τα μαθήματα με την Κωνσταντίνα ήταν πολύ ευχάριστα. Κατάφερα να πάρω το Β2 μέσα σε ένα χρόνο, χάρη στην άριστη γνώση της στα Ισπανικά, μιας και ειναι η μητρική της. Πλέον, έχω φίλους Ισπανούς με τους οποιους χρησιμοποιώ τη γλώσσα σχεδόν καθημερινά και κάθε φορά απορούν πού έμαθα τόσο καλά Ισπανικά

Ελένη Κυδωνιάτη, Πάτρα

Όταν ξεκίνησα τα μαθήματα, πριν από 3 χρόνια, δεν θα μπορούσα να φανταστώ πόσο πολύ θα μεγάλωνε η αγάπη μου για τα ισπανικά και την ισπανική κουλτούρα μέσα από τα μαθήματα στο φροντιστήριο! Πέρα από τις γλωσσικές δεξιότητες και ικανότητες που ανέπτυξα, έμαθα πολλά για τον πολιτισμό, την μουσική, την τέχνη, την γαστρονομία και την λογοτεχνία, τόσο της Ισπανίας, όσο και της Λατινικής Αμερικής. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερα να επικοινωνώ με ισπανόφωνους, μαθαίνοντας νέα πράγματα κάθε μέρα και πετυχαίνοντας τους «γλωσσικούς» μου στόχους. Τα μαθήματα στο φροντιστήριο ήταν, και είναι, ένα από τα αγαπημένα μου (νοερά) ταξίδια.

Αναστασία Τσιτσάνη, Αθήνα

Η επιτυχία εδώ είναι εγγυημένη! Με τόσο έμπειρους καθηγητές και τοσο φιλικό περιβάλλον δεν έχω πάρα να πω μόνο τα καλύτερα! Η εξειδίκευσή τους στις ξένες γλώσσες μετράει ήδη 12 χρόνια! Η οργάνωση, οι πρωτότυπες μέθοδοι διδασκαλίας και ο σεβασμός με κάνουν να το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους όσους επιθυμούν να μάθουν!

Στελλα Ταμπακάκη, Ναξος

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, με σοβαρότητα και διασκέδαση, και μια εξαιρετικά φιλική, υπομονετική και ικανή δασκάλα, με ευχάριστες και αποτελεσματικές μεθόδους και πάντα θετικά αποτελέσματα ακόμα και αν ξεκινήσει κανείς από χαμηλό επίπεδο! Εμένα προσωπικά τα ισπανικά με βοήθησαν αφάνταστα και μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω πρακτική, να σπουδάσω και να δουλέψω στην Ισπανία, να μπορώ να μιλάω με πολύ περισσότερο κόσμο στην γλώσσα τους και να μπορώ να σχεδιάζω μελλοντικές δουλειές στην Λατινική Αμερική. Συνιστώ, 5 αστέρια.

Μιχάλης Φειδίας, Γρεβενά

Το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας υπήρξε καθοριστικό για την εξέλιξή των γλωσσικών μου δυνατοτήτων στα Ισπανικά. Στο πλευρό τους, έμαθα να ακούω και να καταλαβαίνω την ισπανική σε ανεπτυγμένο επίπεδο. Ήταν κοντά στις οποίες αδυναμίες και αστοχίες μου και με επιμονή και κατανόηση συνέβαλαν στην απόκτηση των πτυχίων Dele B1 και Β2. Θα το σύστηνα χωρίς δεύτερη σκέψη σε όποιον ζητάει να εμβαθύνει στη γλώσσα και ταυτόχρονα να διασκεδάσει κάνοντας αυτό το όμορφο ταξίδι. Ιωάννα Ασπρούδη, Αθήνα Στο Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κοντογιάννη-Loayza η επιθυμία μου να διδαχθώ την ισπανική γλώσσα έγινε πραγματικότητα. Οι προοδευτικές και καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας, οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις της σχολής εντάσσουν όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως ηλικίας, στον κόσμο και πολιτισμό της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Υπάρχει επαγγελματισμός και εξαιρετική κατάρτιση από τις καθηγήτριες αλλά κυρίως αγάπη για τη δουλειά τους και ευχάριστη διάθεση. Η έμπειρα μου και οι αναμνήσεις μου από το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κοντογιάννη-Loayza είναι μοναδικές και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει την ισπανική γλώσσα με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Ζωή Λυδάκη, Κρήτη

Με τα μαθήματα με κάνατε να αγαπήσω όχι μόνο την τα ισπανικα αλλά και την κουλτουρα ολόκληρης της χώρας.Μας δώσατε γνώσεις που ξεπερνάνε τις μαθησιακές και μας κάνατε να καταλάβουμε καλυτερα την γλώσσα. Kαταφέρατε και δημιουργήσατε ένα περιβαλλον για εμάς φιλικό, ζεστό και ασφαλή που μπορουσαμε να εκφράσουμε την γνώμη μας και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Τα online μαθήματα για εμενα δεν θα μπορουσαν να είχαν δουλέψει καλυτερα.Μπορει να έλειπε η ανθρώπινη ουσιαστικά επαφή και να μην βιώσαμε το κλίμα του ζωντανου μαθήματος αλλά με κάποιον τρόπο αυτά ήταν εκεί.Νιωθαμε κοντά ο ένας στον άλλον και δεν μας εμπόδισε η οθόνη που είχαμε μπροστά μας καθολου, ίσα ίσα καταφέραμε και δουλέψαμε,γελάσαμε και μάθαμε ισπανικά λες και ήμασταν σε μια κανονική και φυσιολογικη τάξη.Κατι που οφείλεται στις δασκάλες μας και την δικιά τους αλλά και δικιά μας προσπαθεια.

Βασιλική Νικομάνη, Κέρκυρα

Προτού γίνω μέλος της ομάδας στο φροντιστήριο της profesora Konstantina είχα ελάχιστη ως τότε επαφή με τα ισπανικά, αν και η αλήθεια είναι πως στα πάρτι γενεθλίων είχα πάντοτε μια προτίμηση στη Σακίρα και τη μουσική της, κι ας μην καταλάβαινα τι έλεγε. Ήθελα όμως μεγαλώνοντας πολύ να μάθω να μιλώ και να συνεννοούμαι στα ισπανικά γιατί μου ακούγονταν τόσο διαφορετικά αλλά και τόσο ίδια με τα ελληνικά ταυτόχρονα! Και αυτό το μικρόβιο με ακολούθησε μέχρι και τα φοιτητικά μου χρόνια. Έτσι, έχοντας πια φτάσει στο πανεπιστήμιο, αποφάσισα να μου ανοίξω ένα παράθυρο στη Μεσόγειο και την ιβηρική χερσόνησο, μέσα από το φροντιστήριο ισπανικών. Στην αρχή ήμουν πολύ μουδιασμενη, γιατί κάθε ξένη γλώσσα μου φαίνεται βουνό μέχρι να ανακαλύψω πως προφέρονται τα φωνήεντα ακόμα και οι αριθμοί! Είχαμε είναι η αλήθεια πολύ δρόμο μπροστά μας. Κάναμε ένα σωρό λάθη και όλο κάπου μπερδεύαμε το δεξί με το αριστερό, τις γαρίδες με τα λαχανικά και το κρεβάτι με την τραπεζαρία! Αλλά ήταν ένα πανέμορφο ταξίδι, με πολύ αγάπη υπομονή και συννενόηση, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης, και καταφέραμε να φτάσουμε ως το πτυχίο Β2, όπου και ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία μας για επιτυχία. Δε θα ξεχάσω επίσης τα χριστουγεννιάτικα δωράκια, τα τραγούδια και τις πεντανόστιμες βραδιές ισπανικού φαγητού. Τελικά η Ισπανία δεν ήταν μόνο κείμενα και λεξιλόγιο. Για μένα, η μεγαλύτερη χαρά ήρθε όταν επισκέφθηκα μια παιδική μου φίλη στην Ισπανία προπερσι, και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου, δυσκολεύτηκα, αλλά κατάφερα να διευκολύνω το ταξίδι μου όσο μπορούσα μιλώντας μια γλώσσα που δεν είχα ιδέα ότι θα λαμβανα οδηγίες και θα έκανα ερωτήσεις, μέχρι πριν 4 χρόνια. Είναι ασφαλές να πω ότι ότι το παιδί μέσα μου τραγουδάει ακόμα ισπανικά τραγούδια, μόνο που τώρα χαμογελάει πονηρά, καταλαβαίνοντας το νόημα τους περισσότερο. Muchas gracias por todo!

Φωτεινή Χατζιάρα, Τρίκαλα

Υπήρξα μαθητής του φροντιστηρίου για 3 χρονιές. Τα μαθήματα στο φροντιστήριο ήταν από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες των φοιτητικών μου χρόνων. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το υπέροχο κλίμα συνεννόησης που υπήρχε με το διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, ενώ χαραγμένες στη μνήμη παραμένουν όλες οι ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές ασχολίες στις οποίες συμμετείχαμε και τις οποίες διοργάνωνε το φροντιστήριο με κάθε δυνατή ευκαιρία κάνοντας την διαδικασία εκμάθησης σαφώς ευκολότερη και πιο απολαυστική. Αν μου δινόταν η ευκαιρία σίγουρα θα το ξαναέκανα και θα συνέχιζα τις σπουδές μου εκεί. Με αγάπη,

Νίκος Στάμος, Λιβαδειά 

Η εμπειρία μου στο φροντιστήριο ήταν σχετικά πρωτόγνωρη σε σχέση με προηγούμενες μου εμπειρίες! Ο τρόπος εκμάθησης της ισπανικής γλώσσας μέσα από παιχνίδια λέξεων,τραγούδια,ζωγραφική και μαγειρική  είναι μοναδικός!διασκεδάζεις και μαθαίνεις!Η Κωνσταντίνα είναι έμπνευση και ένας πολύ δημιουργικός άνθρωπος που σου μεταφέρει όλη της την αγάπη για την ισπανική γλώσσα! Η Αγγελική η δεύτερη δασκάλα μου κατάφερε και εκείνη να συνεχίζει το έργο της Κωνσταντίνας με απόλυτη επιτυχία και να με κάνει να νιώθω το ίδιο!

 Λίλη Γκόγκα, Κέρκυρα

Τι όμορφες αναμνήσεις έχω από αυτήν την απίστευτη μαθησιακή εμπειρία που προσφέρει το συγκεκριμένο Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας. Δεν πρόκειται για μια ρηχή εκμάθηση της γλώσσας αλλά για μια ολοκληρωμένη προσφορά δραστηριοτήτων που ως στόχο έχει την εμπεριστατωμένη αναπαράσταση και αφομοίωση της ισπανικής κουλτούρας. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών και των διδασκόντων είναι σπάνια, πίστεψε με. Κωνσταντίνα, σε ευχαριστώ για όλα! 

Έφη Δράκου, Ερχομενός

1