Η Όλγα Μπόγδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Είναι καθηγήτρια ισπανικών και μεταφράστρια από και προς τα ισπανικά και τα αγγλικά.

Σπούδασε Ισπανικά στο Πανεπιστήμιο του Ληντς στην Αγγλία και ολοκλήρωσε τις σπουδές της φοιτώντας στο Universitat Pompeu Fabra στην Βαρκελώνη, απ’ όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στις Μεταφραστικές Σπουδές. Έχει πραγματοποιήσει ανταλλαγή φοιτητών στο πρόγραμμα Erasmus+ στη Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου εργάστηκε ως δασκάλα σε ένα δίγλωσσο Δημοτικό σχολείο, αποκτώντας έτσι την πρώτη της εμπειρία διδασκαλίας.

Πάντα την ενδιέφεραν οι γλώσσες, έχοντας μεγαλώσει σε δίγλωσσο περιβάλλον, μιας και η μητέρα της είναι από την Αγγλία. Τα ισπανικά όμως της είχαν κεντρίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.

Η πρώτη της επίσημη ενασχόληση με τα ισπανικά ξεκίνησε σε αρκετά μικρή ηλικία, στα 11 της χρόνια, όταν συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής Comenius, λάτρεψε την γλώσσα των Ισπανών συνομηλίκων της και αποφάσισε να φοιτήσει και η ίδια στο Escuela Kontogianni.

Λατρεύει την λατινική μουσική και το χορό, σε τέτοιο βαθμό που βάσισε την πτυχιακή της εργασία σε ένα τραγούδι του γνωστού καλλιτέχνη Romeo Santos.

Αγαπάει τα ταξίδια και την τέχνη, και πιστεύει φανατικά στην δύναμη της γνώσης της ισπανικής γλώσσας.