Η ιστορία του Κέντρου Ισπανικής Γλώσσας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δική μου προσωπική ιστορία. Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη από πατέρα Έλληνα και μητέρα Περουβιανή. Σε μικρή ηλικία χάσαμε τον πατέρα μου και έτσι αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε στην Λίμα του Περού το 1992.

Φοίτησα σε Ισπανόφωνο Σχολείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο και είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζει πλέον μεγάλο μέρος της οικογένειας μου. Ωστόσο, είχα πάντα όνειρο να επιστρέψω στην Ελλάδα.

Έτσι, στα 17 μου έκανα το υπερατλαντικό ταξίδι μόνη μου. Ύστερα από δυο χρόνια προσαρμογής στην Ελλάδα, αφού φοίτησα στο Σχολείο Νεοελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για αλλοδαπούς και ομογενείς, έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και σπούδασα στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Ισπανικής Γλώσσας και τον Πολιτισμό και την διδασκαλία της ως Ξένης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα.

Όταν αποφοίτησα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ήδη δίδασκα αρκετά χρόνια, είχα πάρα πολλούς μαθητές, πηγαινοερχόμουν στην Ισπανία, συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη και είχα καταλάβει επακριβώς τι χρειάζεται ο κάθε Έλληνας μαθητής για να αφουγκραστεί την Ισπανική Γλώσσα. Αγαπώ πολύ την μητρική μου γλώσσα, τα ισπανικά, οπότε συνδύασα τις δυο μεγάλες μου αγάπες, τα Ισπανικά και την πατρίδα μου την Ελλάδα και αντί για επάγγελμα το έκανα τρόπο ζωής.

Φίλοι και γνωστοί θαύμαζαν τον Πολιτισμό της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής και μου ήταν πολύ ευχάριστο να μοιράζομαι με όλους όλα αυτά μου τα βιώματα. Έβλεπα και θαύμαζα τους συναδέλφους μου που τότε είχαν Ξενόγλωσσα Φροντιστήρια Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών κτλ και σκέφτηκα ότι και η Ισπανική Γλώσσα, η μητρική μου γλώσσα, άξιζε να στεγαστεί επίσημα σε ένα Κέντρο που να ειδικεύεται στην Ισπανική Γλώσσα και μόνο σε αυτήν. Το 2010 ίδρυσα το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κοντογιάννη στην Κέρκυρα με πολλή όρεξη, αγάπη, σεβασμό και πίστη.

H λέξη διαφορετικότητα είναι αυτή που μας διακρίνει. Για εμάς η γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, για τον λόγο αυτό την προσεγγίζουμε ολιστικά, αναζητώντας διαρκώς νέες μεθόδους διδασκαλίας και καινοτόμες δραστηριότητες. 

Απο φέτος το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κοντογιάννη  θα λειτουργεί και στην Αττική, συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο. 

Σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε μαζί μας μια μοναδική διαδρομή στον Πολιτισμό και στην Γλώσσα της Λατινικής Αμερικής και Ισπανίας.

Με εκτίμηση,

 

Κωνσταντίνα Κοντογιάννη Loayza